Pagina 1 van 1

Marble Motoro rog

BerichtGeplaatst: vr 16 feb 2018, 15:17
door bryanheijmans
Hallo,

Zal me even voorstellen aangezien ik hier voor het eerst ben.

Ik ben Bryan en heb sinds kort (1/2 maanden) nu 3 Marble Motoro roggen(pups) en groeien erg hard! Het zijn echt ontzettend leuke en bijzondere vissen!
Mijn aquarium is 200 x 70 x 70 (1000L) en 2x 2000L filters +1x 400L filter + 4/5 luchtpompjes.
Ik doe 1x per week een water wissel van 35/40% en voer de roggen 1x per dag met ongepelde garnalen tot ze niet meer op kunnen.

De reden dat ik de topic eigenlijk start is om dat ik eigenlijk wat vragen heb en een bevestiging zoek om te weten of ik het goed doe en wat ik eventueel beter of anders zou moeten doen.

Vraag 1:
Er is namelijk 1 van de 3 roggen die heel veel tegen het raam aan zwemt en vaak aan de bovenkant van het water een klapperend geluid maakt met ze disk is dit normaal gedrag of wijst dit erop dat er iets mis is?
Ze eten voor de rest allemaal heel goed en groeien goed.


Hieronder filmpjes van de roggen, tip: geluid wat zachter zetten (veel achtergrond geluid).
phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]Graag hoor ik van jullie!

Re: Marble Motoro rog

BerichtGeplaatst: do 22 feb 2018, 20:48
door corrado
Bryan welkom op het forum zo als je ziet is hier erg rustig maar er komen zeer veel mensen voorbij

leuk te zien dat je ook over op roggen bent ik zelf heb ze ook pas sinds de zomer en ben er elke dag mee bezig en voor mijn is het het mooiste wat er ooit in mijn aquarium heeft gezwommen ik zelf heb 2 roggen in mijn bak een kleintje van 22+ mannetje en een dame van 34+ hybride BD-Henlei

om op je vraag terug te komen de roggen bij mijn doen de hele dag niet anders dan tegen het glas aan omhoog zwemmen en inderdaad soms zo hoog dat je water hoort kletteren onder je dek ruiten dus das zeker geen probleem het heeft eerder met de jeugdigheid van de roggen te maken als ze eenmaal groter en ourde worden gaat alles wat bedaarder en langzamer.bij mijn liggen grote stenen in de bak die ze met gemak een meter verplaatsen over nacht.


nogmaals welkom en geniet van je vissen

Re: Marble Motoro rog

BerichtGeplaatst: zo 25 feb 2018, 10:23
door Lode
De ruiten worden gebruik als een soort verlengstuk van de bodem.

Zou wat gevarieerder voeren trouwens :)